Tündér Anna Ilona kalandjai

2009. május 10-én született meg Anna Ilona. Születése után állapították meg, hogy Down-szindrómával született. Anna és családja történetét, kalandjait írjuk le itt, hogy lássa mindenki, teljesen normális, hétköznapi életet élünk.

Utolsó kommentek

  • Erethiel: Kis pontosítás: Szabi 15:17-kor született. (2011.01.20. 20:17) Megjött a tesó! :-)
  • Orkogo: Köszönjük a kedves hozzászólásodat, poeme! :-) (2010.11.16. 12:39) Anna 1 éves!
  • poeme: Kedves Anna Ilona! Egy ismeretlen ismerősként üzenem neke... (2010.08.24. 21:49) Anna 1 éves!
  • Utolsó 20

Anna 1 éves!

2010.05.11. 08:10 - Orkogo

Hát ezt is megértük, a kislányunk egy éves lett! Milyen gyorsan elszaladt ez az év!

Nehéz volt, viszont nem igazán a Down-szindróma miatt. Sokkal inkább a szívprobléma miatt, a ház körüli és kertbéli teendők miatt, pénzügyi gondok miatt és persze Anna, mint kisbaba miatt. Egy kisbaba sok időt igényel az apukától is. A szerepjáték, mint hobbi, eléggé háttérbe szorult, a számítógépes játékokról teljesen lemondtam, a Shinkendo-t viszont azért becsülettel csináltam. De ne rólam beszéljünk!

Anna Ilona kifejezetten kiegyensúlyozott kislány, nagyon ritkán sír, éjszaka jókat alszik. Mindig sokat mosolygott, mostmár egyre többet nevet is (azt is meg kell tanulni). Persze neki mindenért sokkal többet kell dolgoznia, de nagyon akaratos és kitartó, úgyhogy menni fog, ahogy eddig is ment.

Sokat énekelünk neki (főleg Évi-anyu), ezt nagyon szereti. Ő is énekel már régóta magának, például elalvás előtt. Persze ez leginkább baba-éneklés, de néha már határozottan felnőtt-éneklés, amit csinál. Néhány Megasztáros jelentkezőt simán megelőzne... Fél éves kora óta dobol, most meg már teljes hangszerkészlete van: dob, cintányérok, csörgőizé és Judit néni jóvoltából egy kis gyermek-szintetizátor. Szülinapja alkalmából meg is tartottuk tegnap az első családi zenekari próbát, aminek az vetett véget, hogy a frontembernek pelust kellett cserélni.

Hát, nem könnyű a rocksztárok élete! :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://annailona.blog.hu/api/trackback/id/tr341991628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

poeme 2010.08.24. 21:49:06

Kedves Anna Ilona!

Egy ismeretlen ismerősként üzenem neked, hogy Te egy nagyon különleges kislány vagy, és ezt soha ne felejtsd el!
Különleges vagy, mert csodálatos szüleid vannak, akik nagyon várták megérkezésedet. Nagyon nehéz és nagyon szép feladatot adott JóIsten szüleidnek. Biztos volt benne, hogy Te a legjobb kezekbe kerülsz majd.
Csak így tovább! Tanítsd meg a szüleidet újra meg újra, hogy bizony nem könnyű szülőnek lenni, sok mindent fel kell adni érte, de majd ők is rájönnek (szerintem már rájöttek), hogy ez a szeretet-kötelék a legnagyobb szabadság.
Mutasd meg a világnak, hogy az Annák igazi tündérlánykák, akiknek nincs más feladatuk, csak az, hogy ragyogjanak!

Orkogo 2010.11.16. 12:39:58

Köszönjük a kedves hozzászólásodat, poeme! :-)


süti beállítások módosítása