Tündér Anna Ilona kalandjai

2009. május 10-én született meg Anna Ilona. Születése után állapították meg, hogy Down-szindrómával született. Anna és családja történetét, kalandjait írjuk le itt, hogy lássa mindenki, teljesen normális, hétköznapi életet élünk.

Utolsó kommentek

  • Erethiel: Kis pontosítás: Szabi 15:17-kor született. (2011.01.20. 20:17) Megjött a tesó! :-)
  • Orkogo: Köszönjük a kedves hozzászólásodat, poeme! :-) (2010.11.16. 12:39) Anna 1 éves!
  • poeme: Kedves Anna Ilona! Egy ismeretlen ismerősként üzenem neke... (2010.08.24. 21:49) Anna 1 éves!
  • Utolsó 20

2013 szeptembere

2014.04.24. 13:06 - Orkogo

A képek alapján elég nyugis volt, pedig Anna és Szabi ovis lett! A helyi kis oviba járnak, ahol két kis vegyes csoport van. Egyrészt jó, hogy nem túl nagy a csoport (kb. 14 fő), másrészt nagyon kedves és ügyes óvónénik pesztrálják a gyerekeket. Sokszor már Szabi is Áginak (egyik óvónéni) hívja anyát, amit persze észrevesz, és korrigál. :-)

Semmi gond nem volt az oviba járással, a családi napközi után nem sok újdonság volt benne. Nagyon szeretik azóta is a gyerkőcök, meg mi is elégedettek vagyunk. Például szinte minden héten van valami program!

 

Volt például egész nyáron bilire szoktatás, szobatisztaság-hercehurca. Nem ment könnyen, de augusztus végére Szabi nagyjából rendben volt. Anna már korábban is értette, hogy miről van szó, de ennek ellenére nem megy tökéletesen sajnos azóta sem a dolog (most április van éppen). Elég elszomorító, hogy hetente 1-2-szer még bepisil az oviban. Kakilni este szokott, ezért, ha van baleset, az általában itthon van. Olyan, mintha értené, de nem érdekelné a dolog. A három bili azért van, hogy minden közeli rokonnál legyen vész esetére.

Ja, és mellesleg Elmó hintázik... :-)

bili_hinta_elmo.jpg

 

Tornagyakorlat a Dédinél...

torna.jpg

 

amit Szabinak is ki kell próbálnia!

torna2.jpg

 

És a tatabányai pláza játszóházában is jókat lehet szórakozni.

torna3.jpg

 

Rajzolás egy pizzériában elmélyülten, amíg várjuk a hamit (nagyon kedves volt a kiszolgálás, itt: http://progettomanfredi.hu/)

rajz_anna.jpg

 

A másik művészünk valami nagyon vicceset rajzolt:

rajzi_szabi.jpg

 

És találtunk egy gyógylovaglási lehetőséget Tatabánya mellett, Kömlődön, Anna nagyon szereti:

lo.jpg

 

Ilyen gyakorlatokat is csinált Józsi bácsival:

lo2.jpg

 

Szabi is kipróbálta, de ő csak néhány kört mert menni.

lo3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://annailona.blog.hu/api/trackback/id/tr306082025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása