Tündér Anna Ilona kalandjai

2009. május 10-én született meg Anna Ilona. Születése után állapították meg, hogy Down-szindrómával született. Anna és családja történetét, kalandjait írjuk le itt, hogy lássa mindenki, teljesen normális, hétköznapi életet élünk.

Utolsó kommentek

  • Erethiel: Kis pontosítás: Szabi 15:17-kor született. (2011.01.20. 20:17) Megjött a tesó! :-)
  • Orkogo: Köszönjük a kedves hozzászólásodat, poeme! :-) (2010.11.16. 12:39) Anna 1 éves!
  • poeme: Kedves Anna Ilona! Egy ismeretlen ismerősként üzenem neke... (2010.08.24. 21:49) Anna 1 éves!
  • Utolsó 20

2015 januárja

2017.04.03. 12:44 - Orkogo

Az év elején egy fotózáson vettünk részt, ahol egy jelmez-kölcsönző szerette volna, ha a jelmezeit kifejezetten Down-os gyerkőcök viselik. Szabinak nem tetszett az egész öltőzős-fényképezős dolog, nagyon szégyenlős volt, alig lehetett rávenni, hogy pókemberként (aki az egyik kedvence) pózoljon egyet. Bezzeg Anna! Imádta, ügyesen pózolt, és vagy 4-5 ruhát felpróbált. Íme az egyik legjobban sikerült kép.

anna_modell_2.jpg

 

És egy másik hercegnő-ruha pózolással. :-)

anna_modell_3.jpg

 

Szabi inkább a "gyártásban" jeleskedik: nem csak legóból rak ki transzformereket és csillagrombolókat (lásd lejjebb), hanem a fürdős játékokból is. Remlélem, ti is látjátok az óriásrobotot... :-) (A két út lefelé a két lába, stb.) A víz egyébként tényleg zöld, egy időben nagyon szerették ezeket a vízszínező tablettákat.

dsc_0084_1.jpg

 

És januárban lett Szabi 4 éves, így meglátogattuk az ország legnagyobb beltéri játszóterét. Hát, a szülőknek is tényleg fantasztikus, órákra megszabadulsz a gyerkőcöktől, akik felszabadultan játszanak mindennel! :-)

dsc_0090_1.jpg

 

Szabi szülinapi tortájára várunk Mimi mamáéknál: apa ölében a legjobb, mert ő úgyis megetet.

dsc_0103_1.jpg

 

És az ehavi Gimli-kép: már majdnem akkora mint a gyerekek. Szólt is az állatorvos, hogy túl gyorsan nő, ne etessük annyira, mert a csontjai nem bírják ezt a növekedési ütemet, vagy mi.

dsc_0114_1.jpg

 

Anna egy korábbi jelmeze: a tündér. Gyakran előveszi, mert nagyon szereti. Szárnyak, fejdísz és varázspálca.dsc_0115_1.jpg

 

És még egy újdonság az új évben: tánccsoport! A Pötörke Néptáncegyüttes ovis csoportja fogadta be Annát, aki az elején olyan ideges/izgatott volt az új szituációtól és új emberektől, hogy még az öklét is a szájába vette (ilyet nem is láttunk tőle korábban). De anya segítségével gyorsan akklimatizálódott, és a második alkalommal már egyedül állt be a többiek közé táncolni. Sajnos a csoportot később összevonták az eggyel nagyobbakkal, és így már túl sokan voltak, így rövid ideig szünetelt a táncolás.

dsc_0136_1.jpg

 

Volt egy kis hó is a télen, ekkor persze jön a Tatai-medence újabb előnye: nagyon sok helyen lehet szánkózni. Annáék felváltva húzták egymást (és mi is őket).

dsc_0138_1.jpg

 

A korábban már említett lego-csillagromboló, vagy mi.

dsc_0146_1.jpg

 

Többször variáltunk a berendezkedésen, itt most a két újonnan beszerzett (de használt) polc előtt kialakított gyereksarkot láthatjuk. Ezt a kis piros asztalt a két székkel nagyon szeretik.

dsc_0148_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://annailona.blog.hu/api/trackback/id/tr2612397539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása