Tündér Anna Ilona kalandjai

2009. május 10-én született meg Anna Ilona. Születése után állapították meg, hogy Down-szindrómával született. Anna és családja történetét, kalandjait írjuk le itt, hogy lássa mindenki, teljesen normális, hétköznapi életet élünk.

Utolsó kommentek

  • Erethiel: Kis pontosítás: Szabi 15:17-kor született. (2011.01.20. 20:17) Megjött a tesó! :-)
  • Orkogo: Köszönjük a kedves hozzászólásodat, poeme! :-) (2010.11.16. 12:39) Anna 1 éves!
  • poeme: Kedves Anna Ilona! Egy ismeretlen ismerősként üzenem neke... (2010.08.24. 21:49) Anna 1 éves!
  • Utolsó 20

2012 április

2012.05.15. 21:48 - Orkogo

Mozgalmas áprilisunk volt. Megpróbálom képeken összefoglalni.

 

Többször voltunk Adánál és Papánál, akik minden jóra és rosszaságra megtanítják a csöppöket. Itt Panna például egy nagy lábasból ebédel.

 

 

 Panna eszik 2:

Panna egyre ügyesebben és egyre többet "dolgozik" a kis asztalnál. Szeret gyurmázni, de csak ha azt csinálhatja, és úgy, ahogy ő akarja.

 

 

 


 


 

 

 

Szabi a kardvívás mesterségét gyakorolja:

 


 

A jó időben sokat voltunk kint. Megnőtt a fű is, így Panna eljátszhatta a nyuszi ül a fűbent.

 


 

 


 

 

Kint az udvaron van egy kis csúszdánk is. Panna már nagyon ügyesen használja, Szabinak azonban akadt vele egy kis gondja:


 

A csúszdával kapcsolatban: Panna nagyon aranyosan segített megmutatni Szabinak, hogyan kell rá felmászni, majd lecsúszni. Próbálta Szabit felfelé nyomni a létrán, rakosgatni a lábát, majd amikor már egyenesben volt, jó nagyot lökött rajta, hogy lecsússzon.

 A hónap legrosszabb része az volt, amikor Pannát kórházba kellett vinni szombat éjszaka, mert elkezdett fulladni. Apával három napig voltak bent.

Panna, ahogy mindig, nagyon ügyes volt végig. Egy nap után megtanulta használni az inhaláló készüléket, és saját magának tartotta.

 

Örömhír is akadt: megszülettek a kiskutyák. Panna és Szabi nagyon örültek nekik, és azóta is gyakran nyúzzák őket. Panna például imádja ölelgetni, átkarolni a kutyusokat. Sokat kacagnak azon is, ahogyan a kutyák szaladgálnak, verekednek. És persze az etetést sem lehet kihagyni, a két gyerek rendesen ellátja az állatokat kajával, dobálják nekik a száraz tápot.

 


 

 

 

Egy probléma azért akadt a kutyusokkal; néha erősebbnek bizonyulnak, mint Szabi - vagy a gatyája.

 

Trónolók:

 


 


 

 

Panna húsvétkor nagyon sokat segített mamának. Sütöttek sütiket...

 

 

... majd estettek tojásokat is- itt épp Panna egy viaszkrétával rajzol a tojásra, speciális pózban.

 

 

Dédinél beüzemeltük a homokozót, amit a gyerekek már homok nélkül is kiválóan tudtak használni, például jin-jang elkészítéséhez:


 

 

A játék mellett Panna sokat dolgozott otthon. A munka mélységét és fontosságát mutatja a kisszék elhelyezése:

A bejegyzés trackback címe:

https://annailona.blog.hu/api/trackback/id/tr164515301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása