Tündér Anna Ilona kalandjai

2009. május 10-én született meg Anna Ilona. Születése után állapították meg, hogy Down-szindrómával született. Anna és családja történetét, kalandjait írjuk le itt, hogy lássa mindenki, teljesen normális, hétköznapi életet élünk.

Utolsó kommentek

  • Erethiel: Kis pontosítás: Szabi 15:17-kor született. (2011.01.20. 20:17) Megjött a tesó! :-)
  • Orkogo: Köszönjük a kedves hozzászólásodat, poeme! :-) (2010.11.16. 12:39) Anna 1 éves!
  • poeme: Kedves Anna Ilona! Egy ismeretlen ismerősként üzenem neke... (2010.08.24. 21:49) Anna 1 éves!
  • Utolsó 20

2014 novembere

2017.04.02. 20:51 - Orkogo

Az új móka a fürdésnél a búvárszemüveg. Annának füldugóval kell fürdenie a füle miatt, mert kis tubus van a dobhártyájában, hogy szellőzni tudjon a hallójárata.

dsc_0002_1.jpg

 

Újabb játék Gimlivel - az ólak viharvert falai előtt.

dsc_0011_1.jpg

 

Átjöttek a szomszéd gyerekek, akik szintén szeretnek számítógépezni. Anna is nagyon ügyesen kezeli a gépet: bekapcsolja, aztán kattint a böngésző ikonjára, majd ott a gyakori oldalak közül a youtube-ra, majd ott is a gyakori videók jönnek be, azaz a különböző gyerekmesék. Barney és barátai, Dóra, Sportacus, Pocoyo, Bogyó és Babóca, Gyerekdalok, stb.

A szomszéd családdal is nagyon jó kapcsolat alakult ki. Egyrészt Évi már ismerte a szerepjátéknak köszönhetően a családfőt, másrészt a kisebbik fiú Annával és Szabival egy csoportba járt az oviban. Az oviról is nagyon jókat tudunk mondani, itt is integráltan nevelik Annát. Mindenki befogadó volt: az első szülőin nagyon jó élmény volt, hogy olyan pozitívan állt hozzánk a többi szülő. Az óvó- és dadus nénikről is csak jót tudunk mondani. Köszönjük nekik is!

dsc_0018_1.jpg

 

A házban volt egy vakablak, amiben persze tök jót lehet játszani. De aztán ajtó lett belőle Anna szobájába.

dsc_0026_1.jpg

 

És még egy plusz a sok-sok pozitívum mellé: a tatai tavak. Ősz végén "leeresztik" az Öreg-tavat, ahol több ezer vadlúd pihen meg dél felé menet. Sokat sétáltunk, motoroztunk a tó körül.

dsc_0045_1.jpg

 

Gimli csepredik, a cicák szintén, és nagy a barátság.

dsc_0072_1.jpg

 

Szabi egyre jobban rajzol. Nagyon szeret rajzolni, sokat is alkot, nagyon tehetséges benne.

dsc_0073_1.jpg

 

És még egy pozitívum: keresztanya. Ők is itt laknak a közelben, így sokszor találkozunk. És még egy pozitívum: Tatán sok jó étterem van.

dsc_0080_1.jpg

 

Az oviban nagyon jók a körülmények, és a többi gyerek is befogadta Annát (és Szabit). Sok ismerőse és barátja van. Egy másik Szabival még puszilkodtak is... hát, igen, ilyen a szerelem! :-)

dsc_0092_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://annailona.blog.hu/api/trackback/id/tr2812396201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása